10-21 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Deilig vri på fredagstacoen

Marinert laks i taco

Meksikansk taco serveres gjerne på små tortillalefser slik at en taco bare er et par munnfuller. Coop Mega har laget hjemmelagede hvetetortilla til denne tacoen – det er mye enklere enn du kanskje skulle tro og gir en litt annen taco-opplevelse.

Coop Mega har laget sin egen norske vri på tacoen, og serverer den med marinert laks. Her har de marinert lakseterninger i en rub laget av typiske tacokrydder. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og oppbevar krydderblandingen til neste gang du skal lage taco.

taco-med-laks-hovedbilde

Hjemmelaget tortillachips

Det er ikke så tidkrevende å lage sine egne tortilla, men vil du lage taco i en fei kan du fint bruke vanlige butikkjøpte tortilla. Bruk et stort vannglass til å stanse ut 2-3 mindre tortilla per lefse. Restene som blir til overs kan deles i mindre biter, pensles med olje, og stekes sprø i stekeovnen - og vipps, så har du laget dine egne tortillachips! Avokadokremen i denne oppskriften passer dessuten utmerket til å dyppe tortillachipsen i!

Taco med laks, avokadokrem og hjemmelaget tortilla

Dette trenger du til fire personer:

 

Slik gjør du:

  1. Del laksen i terninger og legg det i en stor bolle.
  2. Bland sammen alt krydderet. Chilipulver, spisskummen, kajennepepper, paprikapulver, pepper, salt og hvitløkspulver. Strø det over laksen og vend bitene rundt så alle sider blir dekket av krydderet. La fiskebitene marineres mens du tilbereder resten av fyllet.
  3. Lag så avokadokremen. Kjør først grønn chili, hvitløk, koriander og olje til en glatt paste i en blender eller foodprocessor. Tilsett avokado og yoghurt naturell. Finrasp skall fra begge limene og tilsett saften fra en av dem. Kjør til en glatt krem. Smak til med mer lime om nødvendig.
  4. Finsnitt spisskål, gjerne på en mandolin. Legg til side.
  5. Varm solsikkeolje i en stekepanne. Stek fiskebitene i 2-3 minutter. Vend litt rundt på dem.
  6. Kutt vårløk i skiver og grovhakk koriander.
  7. Dander taco med avokadokrem og finsnittet kål i bunn. Topp med fiskebiter, vårløk, koriander og ønsket mengde hot chili sauce. Server med limebåter til.

Det er ikke vanskelig å lage tortilla selv. Får du for mange tortillalefser kan de fryses ned og brukes senere.

Tortillalefser

Dette trenger du til ca.12 tortillalefser:

 

Slik gjør du:

  1. Bland mel, salt og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bruk eltekrok.
  2. Bland sammen olje og lunket vann, og tilsett litt etter litt. Elt til deigen samles til en fast ball rundt eltekroken.
  3. Ha litt mel på benken og elt deigen for hånd i et par minutter, til den er myk og smidig.
  4. Trill en lang pølse og del i 12 emner. Trill kuler av emnene og klem disse flate med hendene. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la det hvile i 15 minutter.
  5. Varm en stekepanne, gjerne støpejern, til medium høy temperatur. Kjevle ut så flatt du klarer og stek en lefse av gangen i tørr stekepanne i ca 1 minutt på hver side, eller til de har gylne flekker. Hvis de får luftbobler underveis klemmer du dem flate med en stekespade.