10-21 (09-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Pynt med høstens vakreste blomster

Har frodigheten og prydverdien gått ut av sommerblomstene?
Fortvil ikke – nå bugner blomsterbutikkene av flotte høstblomster og planter som gir liv, farge og glede til sensommerens krukker hos Mester Grønn. 

Nå er det tid for å begynne på ny frisk med alle de flotte sensommerblomstene. Gi krukkene dine en oppfriskning med sensommerens flotte, fargerike blomster. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer og kanskje lenger.

Høstblomstene som varer lenge

Nå bugner det av vakre fargerike sensommerblomster i blomsterbutikkene. Vi har frilandskrysantemum i ulike farger, pyntekål med sine spennende bladformer, pernettia med sine vakre bær i rosa og hvitt og lyng i ulike farger og størrelser.

Bilde1
bilde2

Erica og Calluna lyng

Lyngvariantene Erica og Calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica, er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng bør holdes jevnt fuktige, men pass på at de ikke blir stående med røttene i vann.

bilde3
bilde4

Pernettia med vakre bær

Pernettia er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren. Pernettia bør tørke lett mellom hver vanning og kan plasseres i både sol og skygge.

bilde5

Sølvskimrende sølvkrans og Calocephalus

Sølvkrans og Calocephalus er flotte sølvskimrende planter som er svært holdbare. Calocephalus er kanskje noe av det mest lettstelte som finnes. Sammen med høstlyng og pyntekål kan du skape flotte grupper som tåler frost og holder seg vakre til langt utpå høsten og vinteren.

bilde6

Kilde: Mester Grønn